گرانی لبنیات ادامه دارد پیش‌بینی قیمت دلار برای پنجشنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۴ قیمت هر کیلو شمش طلا در بورس کالا بعد از یک ماه به ۱۱.۷ میلیارد تومان افزایش یافت (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) پیش‌‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۴ نمایشگاه مشهد، آوردگاه ارتباط بی‌واسطه تولیدکننده و خریدار | بیست‌وچهارمین نمایشگاه عرضه مستقیم کالا آغازبه‌کار کرد نظام بانکی چطور ترمزِ جهش تولید مسکن را کشید؟ قانون مالیات بر خانه‌های خالی به بازار مسکن کمک نکرد مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی: تایید فرم تبصره ۱۰۰ و پرداخت مالیات با پیام‌رسان‌های داخلی ممکن شد قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | تغییر محسوس قیمت‌ها وزیر جهاد کشاورزی: قیمت گوشت قرمز در اختیار ما نیست و مربوط به بازار است قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | ثبات قیمت‌ها افزایش ۳۰۰ درصدی قیمت میوه از باغ تا دست مشتری قیمت بلیت هواپیما اوج گرفت (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) افشای راز ۲۰ میلیارد دلاری که در سال گذشته به اقتصاد برنگشت جلسه شورای عالی کار باید فوراً تشکیل شود تا قدرت خرید کارگران جبران شود اتحادیه طلا درباره سکه‌های پارسیان جعلی در بازار هشدار داد سخنگوی صنف جایگاهداران: راهی جز واردات برای تأمین بنزین سوپر وجود ندارد کوچک‌تر‌های بورس به‌ پا خاستند | ازدست‌رفتن حمایت ۲.۶ میلیون واحدی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) شرط سامانه جامع تجارت برای سرمایه‌گذاران خارجی: به ازای وارد کردن هر خودرو، در ایران ۳۰۰ هزار دلار سرمایه‌گذاری کنید ۹۷ درصد از کارگاه‌های کارگری امن نیستند سکه‌های پارسیان گران شدند (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) + جدول قیمت علت اصلی گرانی گوشت و مرغ، نبود پیش‌بینی در واردات نهاده‌های دامی است قیمت طلا در بازار‌های جهانی امروز (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) اعلام شد ادامه رشد ورود سرمایه‌گذاران جدید به بازار سرمایه تولید وانت‌بار جدید در خراسان رضوی تأییدیه استاندارد گرفت سهم ۴۷ درصدی بیمه‌های تکمیلی از بازار | جیب مردم، قربانی هزینه‌های درمان تالارهای عروسی در حال ورشکست شدن هستند تأمین سوخت ژنراتور‌های تولید برق صنایع با ۳۰ برابر قیمت رشد قیمت طلا به کانال بالاتر در مشهد (۲۶ شهریور ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

نخستین رویداد ملی نان در مشهد برگزار شد | مصرف نان در ایران، ۳ برابر متوسط جهانی است

  • کد خبر: ۳۰۴۳۶۴
  • ۱۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۳
نخستین رویداد ملی نان در مشهد برگزار شد | مصرف نان در ایران، ۳ برابر متوسط جهانی است
براساس گزارش‌های کارشناسی، متوسط مصرف نان در سبد غذایی اقشار مختلف مردم ایران معادل ۱۸۰ کیلوگرم در سال و بیش از سه برابر متوسط جهانی است و بیش از نیمی از کالری روزانه موردنیاز بسیاری از مردم از منبع نان و غلات تأمین می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، نخستین رویداد ملی مسئله‌محور نان با هدف بررسی راهکار‌های علمی‌پژوهشی برای ارتقای کیفیت انواع نان در سبد غذایی جامعه، صبح امروز (یکشنبه، ۱۸ آذرماه ۱۴۰۳) با حضور سردار مجید نورعلی فرمانده آماد و پشتیبانی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، امیرمجید عرب‌زاده ارشد سازمانی وزارت دفاع در استان خراسان رضوی، محمد پاشاخانلو مدیرعامل صندوق حمایت از تحقیقات و نوآوری دفاعی، شهاب بیشه‌سری مسئول دفتر برنامه امنیت غذایی و جمعی از اساتید، پژوهشگران و محققان دانشگاه‌های کشور در تالار همایش‌های مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی برگزار شد. افتتاح مرکز نوآوری و فناوری غذا‌های خاص و تجلیل از مقالات برگزیده از دیگر محور‌های این مراسم بود.

مصرف نان در ایران، سه برابر متوسط جهانی

سیدمحمدعلی رضوی، مدیرعامل مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، در این مراسم با تأکید بر اینکه این همایش، بهانه‌ای برای هدفمندسازی تلاش‌های علمی برای ارتقای کیفیت نان است، اظهار کرد: این موضوع در سبد غذایی ایرانیان اهمیت زیادی دارد؛ زیرا در کشور ما متوسط مصرف نان توسط اقشار مختلف مردم معادل ۱۸۰ کیلوگرم در سال و بیش از سه برابر متوسط جهانی است و اقشار متوسط و ضعیف جامعه براساس تحولات اقتصادی و معیشتی که در سال‌های اخیر ایجاد شده است، به‌جای برنج یا اقلام غذایی دیگر متمرکز بر مصرف نان هستند تا موادمغذی موردنیاز خود، فرزندان و اعضای خانواده‌شان را از این محل تأمین کنند.

وی افزود: در کشور ما با توجه به تنوع گسترده گندم و آرد، افزودن نمک به آرد یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است که به بخش محوری ذائقه مردم نیز تبدیل شده، اما مشکل اینجاست که حدود ۳۵ درصد از مصرف نمک مردم ایران از منبع غلات و به‎ویژه نان تأمین می‌شود و بنابراین، نجات مردم از بسیاری از بیماری‌ها ازجمله فشارخون فقط با اصلاح و مهندسی نان می‌تواند یک هدف دردسترس و قابل‌تحقق باشد.

نخستین رویداد ملی نان در مشهد برگزار شد | مصرف نان در ایران، ۳ برابر متوسط جهانی است

زنجیره تأمین، دلیل اصلی هدررفت نان

شهاب بیشه‌سری، رئیس دفتر ملی امنیت غذایی هم از برگزاری این همایش با عنوان یک مسئله راهبردی در تحقق امنیت غذایی کشور یاد کرد و گفت: برای بخش بزرگی از ملت ما، بیش از نیمی از کالری روزانه موردنیاز از محل نان و غلات تأمین می‌شود و علاوه بر این، زنجیره تأمین نان نیز به‌قدری در کشور گسترده است که اشتغال میلیون‌ها نفر از مرحله کاشت گندم تا استحصال آن، فرایند تولید آرد، پخت نان و حمل‌ونقل غله در فرایند‌های بینابینی به این حوزه گره خورده و بنابراین شاید حتی بتوان نان را مهم‌ترین ماده غذایی با پیوست‌های وسیع اقتصادی در کشور دانست.

وی بیان کرد: در جریان قضاوت درباره کیفیت فعلی نان در سبد غذایی مردم، شرایط به نوعی است که فراتر از هر اظهارنظر کارشناسی حتی خود مردم از حقایق و واقعیت‌ها آگاه هستند. شاید به‌جرئت بتوان ادعا کرد که امروزه کیفیت نان در مناطق مختلفی از کشور به حدی بالاست که مردم رضایت کامل از آن دارند و در برخی نقاط دیگر، شاهد کیفیت نازل آن هستیم؛ بنابراین با گستره آمایشی وسیع نان در کشور، در حقیقت باید به‌صورت میانگین گفت که متأسفانه ما در شرایط مطلوبی نسبت به میانگین‌های جهانی قرار نداریم.

رئیس دفتر ملی امنیت غذایی تصریح کرد: مطالعات دانشگاهی بر حوزه ریزمغذی‌های نان بسیار مهم است. موضوع تلفات و هدررفت غلات در کشور ما بسیار زیاد است و باید فکری به حال این حوزه کرد. اگرچه مردم نیز تکالیف مهمی برعهده دارند، اما انگشت اتهام این حوزه نیز فقط به سمت مردم نیست و سرتاسر زنجیره تأمین نان از مرحله کاشت گندم و برداشت آن توسط ماشین‌آلات کشاورزی گرفته تا حمل‌ونقل گندم، فراوری آرد، ذخیره‌سازی آن، استحصال خمیر در نانوایی‌ها، پخت نان و تحویل آن به دست مردم دارای ایرادات و اشکالاتی است که باید مورد رسیدگی قرار بگیرد.

ارسال ۳۰ اثر پژوهشی به دبیرخانه رویداد

محمدعلی زمانی، دبیر علمی همایش نیز با اشاره به ارسال بیش از ۳۰ راهکار علمی‌پژوهشی در قالب مقاله‌های دانشگاهی به دبیرخانه رویداد خاطرنشان کرد: محور‌های همایش عبارت‌اند از راهکار‌های تولید نان فراسودمند و جدید، روش‌های افزایش ماندگاری نان با درنظرگرفتن سلامت آن، نان‌های خاص برای گروه‌های خاص جامعه همچون بیماران سلیاکی، فنیل کتونوریا، سالمندان و کودکان، بسته‌بندی‌های جدید و خلاقانه نان، پخت، توزیع و نگهداری نان و ضایعات آن.

وی ادامه داد: در جریان سه مرحله داوری آثار که با حضور اندیشمندان برجسته ملی برگزار شد، هیئت داوران از ۲۲ طرحی که حائز شرایط رقابت بود، ۹ اثر را انتخاب کرد تا پروپوزال طرح خود را در همایش محوری امروز به اجرا درآورد و نقاط ضعف و قوت آن در حضور کارفرمایان حوزه نان بررسی شود. از این میان نیز در نهایت، ۳ اثر برگزیده می‌شوند تا با اعمال تسهیلات حمایتی و اجرای سیاست‌های مشوق، در همین رویداد قرارداد‌های همکاری‌شان با صاحبان صنایع امضا شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->